Testimonials

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Sandro Rosell
FC Barcelona President

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Chcesz wysłać wiadomość do redakcji? Napisz na nasz adres e-mail

Muffinki są puszyste i wilgotne, a ich przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut fot. nazwisko znane redakcji

Obchodzone dzień po dniu święto babci, a następnie dziadka to wyjątkowa okazja wymagająca specjalnej oprawy. Oprócz własnoręcznie przygotowanych laurek, nawet kilkuletni wnukowie mogą zaskoczyć swoich dziadków słodkim upominkiem, przygotowanym pod okiem rodziców. Poniżej publikujemy sprawdzony przepis na muffinki, które zawsze się udają i smakują wyśmienicie. Recepturę otrzymaliśmy od jednej z czytelniczek.

Do wykonania 12 babeczek potrzebujemy:
- 3-4 jabłka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
- 1 łyżeczkę sody oczyszczonej
- 1 jajko
- 0,5 szklanki cukru
- 1/3 szklanki oleju
- 250 g jogurtu naturalnego
- opakowanie cukru waniliowego.
Mąkę należy przesiać razem z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajko wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, jogurtem, a także olejem. Po wykonaniu tych czynności do miski ze składnikami mokrymi dodajemy wszystkie składniki suche i mieszamy całość do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec do ciasta muszą trafić pokrojone w kostkę jabłka, skropione uprzednio sokiem z cytryny. Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy do nich ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (funkcja termoobieg) przez około 30 min. Po upieczeniu babeczki powinny pozostać w piekarniku jeszcze przez 15 minut.
Smacznego!

Justyna Kulpińska, 21 I 2021

W związku z nowelizacją ustawy Prawo telekomunikacyjne informujemy o korzystaniu przez stronę palukimogilno.pl z plików cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie.